Ameliyatsız Yüz Gençleştirme Yöntemleri

4 Aralık 2019 by serkan
ameliyatsiz-yuz-genclestirme-yontemleri1.png

Genç kalmak ve daha genç bir görünüme sahip olmak herkesin hayalleri arasındadır. Her ne kadar hala yer çekimine karşı uygulanan yöntemlerde neşter önceliğini korusa da, birçok kişi germe işlemlerinde cerrahi yöntemlerin yerini tutacak basit uygulamaları tercih etmektedir. Cerrahi müdahale gerektirmeyen medikal uygulamalar her geçen gün daha da popüler hale gelmektedir.

Dolgu uygulamaları ile yüz germe

Dolgu yüzde kırışıklık olan ya da hacim kaybı yaşanan alanların veya daha hacimli olması istenen bölgelerin doldurulması işlemidir. Dolgu işlemi ile dudak kalınlaştırılabilir, kırışıklıklar düzeltilebilir, gözaltı bölgesindeki hacim kaybı giderilebilir, elmacık kemiği bölgesi daha diri yapılabilir, burun kenarı çizgileri yok edilebilir, yapısal olarak küçük yapılı çeneler daha güçlü hale getirilebilir. Yüzün üst bölgelerinde yapılan dolgu işlemlerinin cildi yukarı toparlama gibi sonuçları da bulunmaktadır. Özellikle kaş kaldırmada botoks ile iyi sonuçlar sağlamaktadır. Dolgu amaçlı olarak, ortalama 6 aydan 2 yıla kadar süreyle etkisi devam eden doğal yapıdaki hyaluronik asit tercih edilmektedir. Hyaluronik asit deride bulunan bir maddedir ve zamanla miktarı azalmaktadır.

Yüz Mezoterapisi

Cilt ve cildin alt dokusuna, yenileyici ve gençleştirici enjeksiyonların yapılması işlemine  Mezoterapi adı verilmektedir. Cilt yapısının kuru ya da normal olmasının yanında cildin altında yer alan yağ dokusunun miktarına bakılarak cildin ihtiyaç duyduğu işlemlere karar verilir. Bu konuya bir örnek vermek gerekirse; Yüz bölgesinde tercih edilecek bu uygulama ile ilk olarak cilt temizliği sağlanır. Yani peeling ve maske işlemi yapılır. Daha sonra Mezoterapi’yi uygulayacak uzman tarafından işlemlere başlanır. Mezoterapi uygulamalarında daha çok yüz mezoterapisinin kullanıldığını söyleyebiliriz.

İple Yüz Germe

Çok ince iğneler içine yerleştirilmiş PDO (polydioxanone) isimli ameliyat ipine benzer yapıdaki iplikler kullanılır. Kırışıklık ve sarkma olan cilt bölgelerinde, iğneler vasıtasıyla cilt altına iplikler yerleştirilir. Cilt altına yerleştirilen bu iplikler herhangi bir istenmeyen reaksiyona yol açmadan, uygulanan bölgede mikro kan dolaşımını artırır, tamir mekanizmalarını harekete geçirir, kollagen üretim uyarısı olur. Bu yolla ciltte oluşan reaksiyon ile bir tür yapıştırma etkisi oluşur ve bu etki ile sarkan cilt toplanır ve eski haline geri döner. Zaman içinde eriyen bu iplerin yeni nesillerinde yüzeylerindeki çengelsi çıkıntılar ile daha başlangıçtan itibaren germe etkisi daha belirgin olmakta, zamanla daha da artmaktadır.