Yeni Nesil Trend “Jawline”

8 Eylül 2020 by serkan
yeni-nesil-trend-jawline-1.jpg

Jawline, alt çeneden kulağa kadar gelen iki kemik uzantısına uygulanan dolgu türüdür.

Çeneden kulağa kadar olan yüz bölgesinin her iki yanak içinde uygulanan, yüz hatlarını belirginleştiren medikal bir işlemdir. Çeneye ve çene uçlarına yapılan dolgu yüzün daha keskin hatlı ve güzel görünmesini sağlar.

Bütün kadınların ilham aldığı bazı ünlülerin isimleriyle de anılan bu dolgu türü yurtdışında da çok yaygın uygulanmaktadır. Hollywood çenesi, Angelina Jolie çenesi gibi değişik isimlerle anılan, gıdı ve çenenin netleştirildiği, çene köşelerinin keskinleştirildiği ve çene ucunun sivrileştirildiği bu uygulama basit bir estetik operasyondur.

Jawline dolgunun bir başka ismi ise çene dolgusudur.

Günümüzde en popüler estetik operasyonlardan bir tanesi Jawlinedir. Aynı zamanda Jawline dolguyu kadınların yaptırdığı oranda erkeklerde yaptırmaktadır.

Yüz alanının hem kadınlar için hem de erkeklerden için ortak bir güzellik kavramı anlayışının olması insanları bu tür estetiklere, güzelleşme çabasına itiyor oluşu dikkat çeken bir konudur. Güçlü ve çekici bir çene yapısı insanlar tarafından beğenilmektedir.

Düzgün ve simetrik bir çene yapısına sahip olmak vücudun en dikkat çeken yeri olan yüzü oldukça estetik ve çekici gösterir.

Genetik olarak bize aktarılan çene yapısı, yaşanan bir darbe sonucu şekil değiştirebilir. Bu sebeplerle oluşan çene yapı bozuklukları kişilerin görüntülerini beğenmeyeceğine kadar giden psikolojik durumlar oluşturabilir. Bu gibi darbe durumlarında çoğu kişi Jawline dolgusu yaptırmaktadır.

Türkiye’de estetik sektöründe burun estetiği ameliyatlarına daha çok yönelim varken Jawline’a yönelim daha azdır.

Özellikle Asya ülkelerinden Jawline oldukça tercih edilen bir operasyondur.

Teknolojinin günümüzdeki durumu sayesinde büyük hedef kitlelere seslenen insanların yaptırdığı Jawline halk içinde de yaygınlaşmıştır.

Jawline Dolgu Nasıl Uygulanır?

Operasyon, ameliyat kelimeleri çoğu insana korkunç gelmektedir. Jawline dolgusu uygulamasında kemikler üzerinde herhangi bir müdahale yapılmamaktadır. Bu sık bilinen bir yanlıştır.

Jawline dolgusu operasyonların da enjeksiyon ve iğneleme yöntemleri ile işlem uygulanmaktadır. Çenedeki diğer yerlere göre aşağıda kalan yerleri doldurma işleminin yanında çok fazla önde duran noktaları da eşitleyerek hoş bir çene görüntüsüne ulaşılmaktadır.

Çene kısmını doldurma işleminde, uygulama yapılan alanı şekillendirmek için dermal dolgu türleri kullanılır. Birçok çene dolgusu türü vardır.
Dolgu işlemine başlanmadan önce yaptıran kişi üzerinde alerji testi yapılmalıdır.

Alerji testinden sonra kişilere dolgular enjekte edilmektedir. Hyaluronik asit, yağ hücresi, sığır kolajen, hidro silapatit kalsiyum ve benzeri maddeler ile dolgu işlemleri yapılmaktadır.

Çene dolgusu işlemlerinde genellikle lipid (yağ) hücreleri ile dolgu enjeksiyonu yapılmaktadır. Lipid hücreleri diğer maddelere göre daha sağlıklı bir uygulama türüdür.

Dolgu enjeksiyonlarında TC. Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış olan dolgu malzeleri kullanılmalıdır. Bu konuda gittiğiniz kliniği araştırmalısınız.
Jawline dolgusu işlemi sırasında herhangi bir anestezi uygulaması genellikle yapılmaz. Fakat yaptıran kişinin isteği doğrultusunda yapılabilir. Eğer bir anestezi uygulanacaksa bu anestezi türü lokal anestezidir. Bu yöntemle cilt uyuşturulabilmektedir. Jawline dolgu işlemi yaklaşık on beş dakika sürer.
Jawline yaptıracak olan kişinin yüz yapısına uygun dolgu yapılması gerekmektedir.

Neden Jawline Yapılır?

Dolgu enjeksiyonları genelde yüzlerde yaş ilerledikçe meydana gelen kırışık ve çukurları yok etmek için yapılır. Jawline dolgusu plastik cerrahı tarafından uygulanan bir işlemdir.

Aynı zaman yüzde oluşan hacimsizlikleri doldurmak içinde uygulanır. Derinin hemen altına enjekte edilen dolgu sayesinde o alan yükselir. Dolgu enjeksiyonlarının etkileri dolgu malzemesinin kalitesine ve niteliğine göre belli zaman içinde kaybolabilmektedir.

Günümüzde en çok tercih edilen çene profili ‘V’ şeklindedir. Bu, çene tipi yüz bölgesinin diğer yerlerle daha uyumlu bir hale getirir. Bu sayede daha çekici bir yüz profili oluşturulur.

Jawline’nin Avantajları Nelerdir?

Genetik özellikler yüz güzelliğinde önemli bir etkiye sahiptir. Çenede oluşan deformasyonlar veya doğuştan gelen bozukluklar için dolgu,ameliyat,liposuction yöntemleri kullanılır.

Jawline için çene çizgisini çoğaltacak tek bir teknik yoktur. Aynı zamanda ameliyatlı ve ameliyatsız yöntemler olarakta ikiye ayrılır.

Ameliyatlı yöntemler kalıcı çözümler sunar. Fakat ameliyat anestezi ve bir iyileşme süreci gerektirir. Medikal işlemler daha hızlı ve pratik çözümler sunar. İyileşme süreci gerektirmez. Ameliyatlardan korkan insanlar için en etkili seçenektir. Aynı zamanda cerrahi operasyon geçirecek olan insanlar içinde bir ön deneyim süreci sağlanır.

Çene Bölgesinde Gözlemlenen Şekil Bozuklukları

Çene bölgelerinde doğuştan veya sonradan oluşan deformasyonlar şekil bozukluğuna sebep olabilir. Kilo almak, yaşlanmak gibi etmenlerde çene yapısını etkiler.

Çene şekil bozuklukları:

  • Çene bölgesinde görülen hacim eksikliği
  • Çenenin şekilsiz ve geride kalması
  • Çene hattının çizgisinin belirgin olmaması
  • Simetrik olmaması
  • Gıdı, ve çene altı sarkmaları

Bunlar dışında da değişik şikayetler vardır.

  • Yüz ile uyum içerisinde olmayan bir çene şekli,
  • Fazla zayıf bir çene yapısı,
  • Fazla büyük bir çene yapısı,
  • Gıdı ve çene altı sarkmaları,
  • Boyun kırışıklıkları,
  • Çene ucunda gamze.

Jawline Dolgu Sonucu Gerçekleşen Değişimler

Çene yapısı geride olan insanların yüz profili olduğundan daha zayıf görülebilir. Çene şekli değişimi yaşa bağlı olarakta değişmektedir. Ve zaman geçtikçe kendiliğinden gelişerekte düzelebilir.

Jawline dolgusu sayesinde çene bölgesindeki zayıf görüntü yok olur. Çene bölgesi ve çene ucu netleşir. Ve çene daha belirgin bir görünüm kazanır.
Böylelikle yüz oval görünümden uzaklaşır ve daha çekici bir görüntü elde edilir. Sıvı lifting uygulaması sayesinde mükemmel yüz hatlarına sahip olmak kolaylaşmıştır.

Jawline Dolgu ile Gençleşilir mi?

Genç bir yüz hattı üçgen formundadır fakat yaş ilerledikçe bu yüz formu kareye dönüşür.
Jawline dolgusu uygulaması ile kare şekline dönmüş bir yüz kolaylıkla oval hale dönüştürülebilir.

Çene Dolgusu İçin Kaç CC Dolgu Kullanılması Gerekir?

Jawline operasyonunda en önemli nokta etkili ve kalıcı bir dolgu için ilk seanstan sonra daha yüksek seviyelerde dolgu kullanımıdır.
Yüz bölgesinde elmacık, nazolabial, gözaltı ve dudak dolgularında bir seans için kullanılan dolgu 1 cc olmasına karşın çene dolgusunda ilk seanslardan itibaren dört ile beş cc dolgu miktarı uygulaması yapılmaktadır.

Çene Dolgusu Ne Kadar Kalıcıdır?

Jawline dolguları, dolgu yapılan alandaki doku uyumu sebebi ve hatların belirginleştirilmesi için kalın, yoğun aynı zamanda lifting etkisi fazla dolgularla uygulanır. Dolgunun kalıcılığı yapılan kişinin özelliklerine ve yapısal durumuna göre değişir. Genellikle on iki ile on sekiz ay arasında sürmektedir.
Uygulamadan sonraki hafta dolgu uygulanmış alanda ödem ve sertlik hissedilir. İki hafta sonra yapılan dolgu bölgedeki dokularla birleşir be bütünleşir. Sertlik ve ödem yumuşamaya başlar.

Ödem ve şişlikler indikten hemen sonra yüz keskin ve çekici hatta sahip olur.

JawLine Dolgusu Geri Alınabilir Mi?

Çene dolgusu işlemlerinde kullanılan hyalüronik asit vücudumuzda doğal halde bulunan bir maddedir. Bu maddeyi eritebilecek olan hyalüronidaz enzimi dolgu uygulanan bölgeye enjekte edilir ve 24 saat sonra dolgu tamamen ortadan kalkar.

Çene Dolgu Uygulama Süresi Ne Kadardır?
15-20 dakikalık bir işlemdir ve lokal anestezi altında yapılabilmektedir.

Detaylı bilgi için kaynak: https://www.belmasahin.com/yeni-nesil-trend-jawline.html